Këshilla mbi intervistimin

Këshilla mbi intervistimin

Cili eshte stili juaj i menaxhimit?

Menaxherët më të mirë janë të fortë, por fleksibël dhe kjo është pikërisht ajo që ju duhet të tregoni në përgjigjen tuaj. Ndani disa nga momentet më të mira menaxheriale, se si jeni rritur profesionalisht me ekipin tuaj nga pesë deri në 15 vite ose keni trajnuar një punonjës "të dobët" për t'u bërë shitësi më i lartë i kompanisë.

Si t'i përgjigjeni pyetjes "Cili është stili juaj i menaxhimit?"

Nëse jeni duke u intervistuar për një pozicion që kërkon të mbikëqyrë të tjerët, çdo rekrutues do t'ju pyesë: "Cili është stili juaj i menaxhimit?"

Dhe për disa arsye, kjo pyetje gjithmonë duket pak e vështirë për t'u përgjigjur. Si mund t'i përgjigjeni në një mënyrë që tregon se mund të jeni një udhëheqës efektiv për ekipin, ndërsa nuk tingëllon shumë madhështor (dhe në të njëjtën kohë duke mos qenë shumë i përulur)?

Ka shumë mënyra për të krijuar një përshtypje që godet atë ekuilibër, por ne ju njohim me një mënyrë që funksionon veçanërisht mirë kur bëhet fjalë për të diskutuar stilin tuaj të menaxhimit.

1.Përcaktoni termin"Menaxhim i Mirë"

Sekreti për të j'u përgjigjur mirë kësaj pyetjeje është vendosja e parametrave për mënyrën sesi duhet të gjykohet menaxhimi i mirë. Për t'a bërë këtë, ju duhet të shpjegoni atë që besoni se e bën një menaxher të fortë. Kjo siguron që ju dhe intervistuesi të jeni në të njëjtën linjë se si të vlerësoni historinë që do të ndani.

Për shembull:

"Stili i menaxhimit është kaq i vështirë për t'u përcaktuar në mënyrën e duhur por në përgjithësi një menaxher i mirë jep udhëzime të qarta dhe në të vërtetë mbetet mjaft i dobishëm, por është i gatshëm dhe i disponueshëm për të hyrë brenda për të ofruar udhëzime, ekspertizë dhe ndihmë kur është e nevojshme. Unë përpiqem të bëj më të mirën për t'a bërë atë stilin tim të menaxhimit."

2.Ndani informata shtesë

Tani që keni përcaktuar se çfarë është një menaxher i mirë dhe keni deklaruar se cili është modeli juaj, paraqituni vetë dhe ofroni diçka shtesë që ju bëni përveç asaj që është krijuar tashmë. Vendosja e parametrave herët në përgjigjen tuaj do t'ju lejojë të prezantoni një tipar shtesë udhëheqës që ju bën të jashtëzakonshëm.

Për shembull:

"Për sa i përket asaj që më bën unik, unë gjithashtu shkoj jashtë mënyrës sime për t'u siguruar që e di kohën kur ekipi im ka nevojë për ndihmë. Unë nuk rri rreth e rrotull duke pritur të më kërkojnë raportet e mia të drejtpërdrejta , shkoj tek ata. Kjo do të thotë mjaft kontrolle informale, si për punën që po bëjnë, ashtu edhe për kënaqësinë e tyre të përgjithshme të punës dhe mirëqenien mendore."

3.Jepni një shembull

Sigurisht, e gjithë kjo funksionon vetëm nëse mund të kujtoni atë që keni thënë. Jepni disa prova të aftësisë suaj të menaxhimit duke ofruar një histori të shkurtër se si demonstruat tiparet që keni përshkruar. Meqenëse menaxhimi mund të jetë një temë kaq e lartë, do të duhet të keni parasysh që të përdorni një histori që nuk është shumë e gjatë,në mënyrë që intervistuesi juaj të mos humbasë interesin.

Për shembull:

"Mbaj mend një projekt në veçanti, në pozicionin tim më të fundit që përfshinte të gjithë që punojnë në një aspekt të veçantë të produktit. Kjo do të thotë shumë punë e pavarur për ekipin tim prej shtatë personash, por në vend që të përfshiheshin të gjithë me takime të përsëritura për të më azhurnuar mua dhe të gjithë të tjerët për përparimin e bërë, unë krijova një projekt wiki i cili na lejoi të komunikonim informacione të reja kur ishte e nevojshme .Në fund të fundit, përkundër përgjegjësive të ndryshme të projektit, ne përfunduam me një produkt shumë koheziv dhe më e rëndësishmja, një ekip të fortë."

Provoni t'a lidhni përgjigjen tuaj përsëri me pozicion e punës . Ajo që ju rekomandojmë është të praktikoheni dhe të jeni të vendosur.