Këshilla mbi intervistimin

Këshilla mbi intervistimin

DITA E INTERVISTES. Mos harroni!

Çfare duhet te keni parasysh diten e intervistes:

  • Mbërrini të paktën 15 minuta para. Mund të keni nevojë të qetësoheni, të shkoni në tualet dhe të kontrolloni pamjen tuaj në pasqyrë.
  • Kthejeni telefonin tuaj celular “off”  ose në “silent” kështu që nuk ju bie zilja gjatë takimit tuaj.
  • Hyni dhe prezantohuni në recepsion apo sekretari dhe njoftoni përse keni ardhur. (Mos harroni të jeni shumë të sjellshëm; punëdhënësit shpesh i kërkojnë atyre përshtypjet e tyre të para për të intervistuarit).
  • Jini miqësor dhe të përzemërt me intervistuesit, por dëgjoni 80% të kohës dhe flisni 20%.

Suksese!!!