Këshillimi i karrierës

Këshillimi i karrierës

Paralajmërimi nga ekspertët: "Nuk do ta mbyllim karrierën me një profesion"

Inteligjenca Artificiale (AI) është një metodë për të bërë një kompjuter, një robot të kontrolluar nga kompjuteri ose një softuer të mendojë në mënyrë inteligjente si mendja e njeriut. AI realizohet duke studiuar modelet e trurit të njeriut dhe duke analizuar procesin njohës. Rezultati i këtyre studimeve zhvillon softuer dhe sisteme inteligjente Inteligjencën.

Nga të gjitha teknologjitë potencialisht të reja dhe revolucionare, inteligjenca artificiale (AI) mund të jetë më novatore nga të gjitha. AI i referohet sistemeve të afta për të kryer detyra që normalisht kërkojnë inteligjencë njerëzore, të tilla si njohja vizuale dhe të folurit, vendimmarrja dhe, ndoshta një ditë, të menduarit.

Sipas ekspertëve pas 20-30 vitesh shumë profesione nuk do të jenë më ekzistuese, puna fikse 8 orarëshe nuk do të jetë më gjithashtu. Ndryshe nga prindërit dhe gjyshërit tanë që e nisnin dhe e mbyllnin vetëm me një profesion karrierën, brezi i të rinjve parashikohet të ndërroj profesion më shumë se 3-4 herë. Njerëzit do kenë më shumë kohë të merren me veten, me pasionet e tyre pasi robotët do bëjnë punën e tyre.

Burmi dhe artilkulli i plotë: balkanweb.com

Untitled-design-42.jpg